SASVIM ISKRENO

Pjevačica Goca Tržan iz Beograda za "Avaz": Umorna sam od priča o vantjelesnoj oplodnji

Suprug Goce Tržan od nje je mlađi 14 godina

Goca Tržan. Instagram

Piše: N. Avdagić

25.10.2022

Pjevačica Goca Tržan i njen suprug Raša Novaković godinama pokušavaju dobiti zajedničko potomstvo, zbog čega je pjevačica nekoliko puta išla na vantjelesnu oplodnju.

Upravo je to bio razlog zbog kojeg se Goca prije nekoliko mjeseci povukla s festivala "Pesma za Evroviziju", na kojem je trebala nastupiti s pjesmom "Fitilj".

Sada se ponovo našla u fokusu javnosti zbog priča o vantjelesnoj oplodnji. 

Bez patetike

Iako je proteklih godina bila otvorena i često govorila na ovu temu, sada joj je, kaže, dosadilo govoriti o tome.

- Ne čitam pojedine portale i ne želim da stalno ja budem tema. Osjećam dužnost da govorim o tome zato što ima mnogo ljudi koji se bore s istim problemom, a nemaju svoj glas. Stvarno mi je dosadilo da više govorim na tu temu, jer ja o tome govorim vrlo iskreno i bez patetike, a neki novinari se baš trude da od toga naprave ozbiljnu patetiku i to me užasno nervira - kazala je pjevačica za "Avaz".

Istakla je u više navrata da je svjesna toga da ima 48 godina i da bi začeće sada bilo u domenu čuda. Također je napomenula da sve to uopće ne utječe na Rašin i njen odnos.

Ona se ranije ostvarila kao majka, ima 15-godišnju kćerku Lenu.

Goca Tržan i Radomir Novaković. Instagram

Odnos s kćerkom

- Od onog trenutka kada rodite dijete morate mu biti posvećeni. Kako dijete tako i vi trebate znati gdje vam je mjesto. Ja nemam problema s Lenom, o svemu razgovaramo i vrlo smo posvećene jedna drugoj, više ja njoj, naravno. Razumijem da je tinejdžerka i da želi sve da proba. Tinejdžeri jesu teški, ali i mi znamo biti teški, tako da sve to dođe na isto - rekla je Tržan za "Avaz".

Goca Tržan i njena kćerka Lena. Instagram

Na Stingovom koncertu

- Bila sam nedavno u Sarajevu na jednom poluprivatnom eventu u "Coloseumu", a bila sam i na Stingovom koncertu. Znači, bila sam u Sarajevu, ali nisam radila koncert. Spremam neke nove pjesme i kada krenu promocije, doći ćemo i u Sarajevo - poručila je Tržan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.