STRES

Anabela ima rijetku bolest štitne žlijezde

Mora poprilično promijeniti kompletan način života

Često na meti prozivki zbog viška kilograma. Arhiv

Espreso.rs

28.12.2018

Anabela Atijas je na meti čestih prozivki zbog viška kilograma koje je nabacila posljednjih mjeseci. Ona je priznala da je u pitanju bolest te da se time sada mora ozbiljno pozabaviti. 

Pjevačica je operirala tumor na dojci, ali sada ima problem sa štitnom žlijezdom, ispričao je izvor blizak pjevačici za Espreso.rs.

- Anabeli je u posljednje vrijeme zbog svega što se dešava s Lunom i zbog stresa koji su svi zajedno porodično pretrpjeli proradila štitna žlijezda. To je shvatila kad su hormoni krenuli divljati. Iako jede uobičajeno, kao i ranije, ona je počela naglo da se goji, zapravo da otiče. Sve češće je počela imati vrtoglavice i nesvjestice. Pomislila je prvo da su u pitanju samo napadi panike uzrokovani stresom, međutim, kako su simptomi postali sve češći i intenzivniji, uplašila se da nije srce, a onda je odlučila otići na preglede - ispričao je izvor blizak pjevačici.

Pregledi su pokazali da je u pitanju autoimuna bolest štitne žlijezde, tj. Hašimoto.

Pjevačici je malo laknulo nakon toga, međutim, ubrzo kad su joj objasnili o čemu se zapravo radi, shvatila je da to uopće nije naivno te da mora poprilično promijeniti kompletan način života, ali i ishranu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.