JET SET

Stiven Tajler postao svećenik

Turneju s 18 ekskluzivnih koncerta započinju 6. aprila 2019.

CDM

CDM

5.11.2018

Legendarni pjevač grupe "Aerosmith" Stiven Tajler (Steven Tyler) platio je oko 140 maraka za internet-kurs i postao svećenik koji ima dozvolu da vjenčava parove. On je otkrio da njegove usluge koštaju oko 340 hiljada maraka i da je to minimalna cijena. 

Status svećenika Tajler je ostvario putem ''Universal Life Church Monastery'', online crkvene zajednice koja nudi "mogućnost zaređivanja za ljude različitih kultura, vjeroispovijesti i uvjerenja".

Oni su mu dodijelili certifikat, a Tajler je već prošlog vikenda pomogao da zavjete razmijene njegov sin i njegova vjerenica. Kada su ga pitali za komentar, sjetio se da odmah izreklamira svoj novi poziv i ponudio usluge Džastinu Biberu (Justin Bieber).

Članovi "Aerosmith" grupe su nedavno potvrdili kako će svoju 50. godišnjicu proslaviti nizom nastupa u Las Vegasu. Turneju s 18 ekskluzivnih koncerta započinju 6. aprila 2019. O izboru "intimnijih" prostora za sviranje, gitarista benda Džo Peri (Joe Perry) je kazao:   

Želimo da uradimo nešto drugačije. Riječ je o iskustvu koje do sada niste mogli vidjeti na redovnim turnejama "Aerosmitha".

On je, također, prokomentirao i eventualnu mogućnost rada na novom albumu, koji bi bio prvo njihovo studijsko izdanje poslije "Music From Another Dimension!" iz 2012. godine.

Svi smo u takvom raspoloženju da bismo zapravo željeli objaviti novi materijal. Ali ima toliko mnogo pjesama koje dugo nismo svirali, a, s druge strane, i onih koje još nikad nismo svirali pa, kada je riječ o novom albumu, pokušavamo da sve to uzmemo u obzir. Ponekad i sam mislim koja je svrha toga. Imamo toliko tih pjesama koje smo napisali i koje volimo, a niko ih prije nije čuo uživo. Opet, ja zaista volim snimanje i mogu da nas zamislim u toj opciji - kazao je Peri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.