2010. GODINE

"Avazov" vremeplov: Na 16. SFF-u publika ovacijama dočekala Morgana Frimena, evo šta je tada poručio

Prije nego što je ušao u pozorište, poznati glumac pozdravio je sve prisutne

Morgan Frimen na SFF-u. Avaz

H. J. I.

18.6.2023

Holivudski glumac Morgan Frimen (Freeman) bio je jedan od gostiju 16. izdanja Sarajevo film festivala koji se održao 2010. godine.

Njega je tada publika ovacijama dočekala ispred Narodnog pozorišta,a u nastavku pročitajte šta je tada poručio medijima. 

Poznati holivudski glumac i oskarovac Morgan Frimen (Freeman) najzad je preksinoć ispred Narodnog pozorišta prošetao crvenim tepihom. Prije nego što je ušao u pozorište, poznati glumac pozdravio je sve prisutne, a publika je uzvratila ovacijama.

Za medije nije bio toliko rječit, tek je istakao da mu se sviđa glavni grad BiH, koji je uspio obići za ovo kratko vrijeme svog boravka, te da nije mnogo čuo o programu SFF-a.

Posljednji film koji je sinoć prikazan u okviru Takmičarskog programa 16. SFF-a je srbijansko ostvarenje „Tilva Roš“ Nikole Ležaića. Ovaj film doživio je svoju svjetsku premijeru, na koju je došla ekipa u punom sastavu.

Morgan Frimen bio gost 16. izdanja SFF-a. Avaz

Mladi reditelj Ležaić istakao je da mu je drago što baš njegovo ostvarenje zatvara Takmičarski program za igrani film te da mu je uzbudljivo što je dio kompeticijskog programa.

- O projekciji ne mogu baš mnogo reći, jer ću je ja prvi put pogledati. Mislim da će publika dobro reagovati na film i da ćemo dobiti neku nagradu. Moram istaći da je SFF sjajan - rekla je Dunja Kovačević, glavna glumica u filmu „Tilva Roš“.

Prikazana „Tajna u njihovim očima“

Argentinsko ostvarenje „Tajna u njihovim očima“ oskarovca Huana Hozea Kampanele (Juan Jose Campanella) preksinoć je, pred više od 3.000 ljudi, prikazano u Ljetnom kinu !hej.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.