GLUMICA ODUŠEVILA

Izdanje sa crvenog tepiha koje se pamti

Kažu da je sama njena "frizura" dovoljna da se istakne

Glumica odusevila. Instagram

Z. K.

13.6.2023

Poznatima nikad me manjka kreativnosti, ali ni hrabrosti. Teško je pronaći kreaciju koja će ih istaći u masi ostalih, ali mnogi od njih posjeduju modne vještine kojima ostavljaju bez teksta. 

Tako je bilo i ovoga puta, a u glavnoj ulozi našla se glumica Lupita Njongo (Nyongo), najpoznatija po ulozi u filmu "Dvanaest godina ropstva" za koju je dobila Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Ovogodišnja dodjela nagrada Toni, kojima se odaje počast najboljim brodvejskim ostvarenjima i njihovim zvijezdama, održala se u Junajted palati u Njujorku. Prisustvovale su joj brojne svjetske zvijezde, ali Lupita je ostavila najveći trag. Da će se dugo prepričavati, govore njene fotografije o kojima društvene mreže bruje.

Kažu da je sama njena "frizura" dovoljna da se istakne, a zamislite uz to kreaciju kojoj niko ne ostaje ravnodušan. Kada se ona pojavila, čak su se i kolege sa crvenog tepiha pomjerile i nijemo posmatrale. Crno odijelo uparila je sa srebrnim modnim komadom.

Mnogi su mislili da je gola, prekrivena srebrnom bojom, jer su se bradavice jasno ocrtavale. Sve je izgledalo toliko prirodno, da je Lupita u jednom trenutku odlučila da skine sako i dokaže da je zaista obučena.

- Rad je imao za cilj odbacivanje i dekonstrukciju stida vezanog za nečije tijelo. U svom umjetničkom procesu, ona stvara realističan i istinit zapis o tijelu osobe kao čin otpora i slavlja, a insistira na osjećaju slobode u svom tijelu - napisala je glumica na svom Instagram profilu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.