"NAPADALI SU ME..."

Stari govor Brusa Vilisa postao viralan nakon informacija da je teško bolestan

Snimak njegovog govora sada se širi Twitterom u znak podrške slavnom glumcu nakon teške dijagnoze

Brus Vilis. Screenshot

E. T.

18.2.2023

Glumac Brus Vilis boluje od demencije. Nakon što je porodica to objavila, internetom se proširio snimak iz 2018. godine u kojoj Vilis govori da "ne postoji ništa na ovom svijetu što bi ga obeshrabrilo".

- Napadali su me teroristi, asteroidi, filmski kritičari, muzički kritičari, brakorazvodni advokati, postao sam ćelav… I ništa od toga me nije zaustavilo jer sam još uvijek Brus jebeni Vilis - rekao je glumac tada. 

Ova izjava od prije pet godina oduševila je publiku u kojoj su bili mnogi slavni, a Brus se tada lagano naklonio.

Snimak njegovog govora sada se širi Twitterom u znak podrške slavnom glumcu nakon teške dijagnoze.

Porodica Brusa Vilisa 2022. godine objavila je da je glumcu dijagnostikovana afazija i da će se povući iz glume, sada je otkriveno da je glumcu postavljena nova dijagnoza.

- Otkako smo objavili Brusovu dijagnozu afazije u proljeće 2022., njegovo stanje je napredovalo i sada imamo specifičniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD). Nažalost, problemi s komunikacijom samo su jedan od simptoma bolesti s kojom se Brus suočava. Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu - napisala je njegova porodica u izjavi na web stranici Udruženja za frontotemporalnu degeneraciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.