KORISNICI NEGODUJU

Galaxy S23 Ultra u velikom problemu nakon One UI 6.1 nadogradnje

Prijavljuju da touch screen slabije ili nikako ne reaguje

Samsung

E. Ag.

5.4.2024

Sredinom prvog mjeseca ove godine Samsung je predstavio Galaxy S24 seriju sa One UI 6.1. Ova je verzija korisničkog interfejsa prije nekoliko dana stigla i na Galaxy S23 seriju, a najskuplji model iz ove serije suočava se s velikim problemom nakon ove nadogradnje. O čemu je riječ?

Mnogi korisnici Galaxy S23 Ultra prijavljuju problem s touch screenom, koji jednostavno ne funkcioniše. Problem korisnici prijavljuju na Samsungovom službenom forumu, kao i na društvenim mrežama, a svi oni su istakli da se problem pojavljuje odmah nakon ažuriranja na One UI 6.1.

Međutim, nije priroda problema sa touch screenom ista kod svih korisnika. Tako neki prijavljuju da touch screen slabije reaguje, dok drugi prijavljuju da touch screen uopće ne reaguje.

Jedan korisnik na Redditu je naveo da nakon One UI 6.1 nadogradnje touch screen njegovog S23 Ultra telefona radi, ali ne radi na zaključanom ekranu. Drugi, pak, prenose da ne radi skener otiska prsta ispod ekrana, piše Bajtbox.

Ono što je čudno jeste da S-Pen funkcioniše. Čini se da ponovno pokretanje telefona ne rješava problem, te u ovom trenutku nije poznato kako će korisnici riješiti ove probleme.

No, treba naglasiti da su neki od korisnika koji imaju ovaj problem ranije mijenjali ekran svog Galaxy S23 Ultra kod neovlaštenih servisera, ili su umetnuli ekran koji nije originalan, pa u ovom trenutku nije jasno jesu li pogođeni samo ti uređaji ili i oni sa originalnim ekranom.

U svakom slučaju, očekivati je da se Samsung uskoro službeno oglasi o ovom problemu, te ukoliko to bude u njihovoj moći, da ga u skorije vrijeme i ispravi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.