NOVITETI

Najočekivanije igre u 2023. godini

Kako gejmeri tvrde jedna od najboljih igrica svih vremena će ove godine konačno dobiti nastavak od kojeg se očekuje još više.

Nove verzije popularnih igrica. Screenshot

N. V.

13.1.2023

Svaku Novu godinu kada su igre u pitanju dočekujemo sa velikom dozom nade i optimizma. Već sad je jasno kako 2023. godina donosi mnogo potencijalnih klasika o kojima će se pričati godinama.

Nije teško shvatiti kako je pred nama još jedna bogata godina novitetima u igrama. 

Hollow Knight Silksong

Zarobljena i dovedena u ovaj nepoznat svijet, Hornet se mora boriti protiv neprijatelja i rješavati misterije dok se penje na smrtonosno hodočašće do vrha kraljevstva. Hollow Knight Silksong je epski nastavak Hollow Knighta, nagrađivane akcione avanture. Kao smrtonosni lovac Hornet, putujete u potpuno nove zemlje, otkrijete nove moći, borite se s ogromnim hordama buba i zvijeri i otkrijete drevne tajne povezane s vašom prirodom i prošlošću.

Kako gejmeri tvrde jedna od najboljih igrica svih vremena će ove godine konačno dobiti nastavak od kojeg se očekuje još više. Interesantna nova područja za istražiti i izgubiti se u njima, kao i vrhunska atmosfera u koju će sve biti upakovano. Kao šlag na tortu potpuno nova i drugačija igriva heroina.

Diablo IV

Diablo je akciona video igra. Smješten u izmišljeno kraljevstvo Khanduras u carstvu smrtnika, igrač kontrolira usamljenog heroja koji se bori da oslobodi svijet Diabla, Gospodara terora. Ispod grada Tristrama, igrač putuje kroz šesnaest nasumično generisanih nivoa tamnice, na kraju ulazi u pakao kako bi se suočio s Diablom.

Više od deset godina nakon kontroverznog Diabla III, ova igrica se vraća korijenima svog legendarnog serijala sa mračnijim nastavkom, ali istovremeno nastavkom bogatim novim idejama. Diablo IV donosi "shared world" elemente pa će se moći sa igračima koji se sretnu usput suprostaviti specijalnim bossovima, ali tu je i gomila vještina.

Resident Evil 

Resident Evil je horor igra koja se sastoji od horora za preživljavanje, pucanjima iz trećeg lica i pucanjima iz prvog lica, sa igračima koji obično preživljavaju u okruženjima ispunjenim zombijima i drugim stvorenjima. Resident Evil je horor sa najvećom zaradom.

Ove godine dolazi osvježena verzija kultnog Resident Evil 4. Sudeći po svemu što se dalo vidjeti u ovoj igri čeka nas još jedan akcioni horor spektakl. Glavni lik Leon će se naći ponovo u misterioznom španskom selu, gdje će se suprotstaviti novom tipu zombija ali i drugim spodobama i to sve uz neke nove mehanike i trikove.

Suicide Squad: Kill the Justice League 

Ovo je akciono - avanturistička igra, peti glavni nastavak u seriji Batman. Igra se vrti oko tima super kriminalaca, koje okuplja Amanda Waller i šalje u Metropolis da zaustave vanzemaljskog osvajača Brainiaca i spase članove Pravde. 

U novoj verziji igrice glavni lik neće biti Batman već neki drugi likovi suprostavljajući se članovima Justice League. Istraživanje svijeta u kojima su ljubitelji uživali u ovoj igrici i dalje će biti moguće, jer dolazi nova verzija ove igrice. 

Star Wars Jedi: Survivor 

Ova igrica se vraća sa mnogo ambicioznijim i većim nastavkom. U Survivoru nas čekaju novi svjetlosni mačevi i moći sile. Novi protivnici ali i novi trikovi sa kojima će se moći pristupiti kako borbama tako i istraživanju nivoa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.