KORISNO

Trik kako očistiti spužvicu za nanošenje šminke

Sve što vam je potrebno za pranje je sredstvo za uklanjanje tvrdokornih mrlja s odjeće u vidu praha i vrela, ključala voda

Spužva za nanošenje pudera je uvjerljivo najprljaviji komad za šminkanje. Ilustracija

Z. K.

21.10.2021

Svaka žena u svom neseseru ima bar jednu spužvicu za nanošenje šminke, prije svega tečnog ili pudera u prahu, koju, moramo priznati, ne mijenjamo i ne peremo nakon svake treće ili četvrte upotrebe ili barem jednom sedmično. Upravo, spužva za nanošenje pudera je uvjerljivo najprljaviji komad za šminkanje. Osim toga, mnogi ne znaju kako ga oprati i da s njega, osim prljavštine, isperu i sve nakupljene bakterije i bacile. 

Donosimo vam odličan prijedlog kako očistiti svoje spužve za nanošenje šminke. Sve što vam je potrebno za pranje je sredstvo za uklanjanje tvrdokornih mrlja s odjeće u vidu praha i vrela, ključala voda.

Stavite spužvice u zdjelu, sipajte jednu ili dvije kašičice praška za uklanjanje tvrdokornih mrlja, pa sve zajedno prelijte ključalom vodom. Doći će do stvaranja pjene i ključanja unutar zdjele, čime će bakterije biti istrijebljene sa spužvica. Nakon toga, dobro ih isperite.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.