NJEGA

Maske od gline odgovaraju svim tipovima kože

B92
09.08.2018 19:21

Foto: Ilustracija

Većina žena među svojim proizvodima za uljepšavanje ima razne proizvode za čišćenje lica, tonik, masku za područje oko očiju i nekoliko jednokratnih maski za lice. Ali imate li masku od gline?

Vjerovatno ste primjetile kako te maske postaju sve popularnije i to se ne događa bez razloga. One značajno poboljšavaju ten, a svaka od njih, zavisno od sastojaka, dizajnirana je tako da nam pomogne da tretiramo nekoliko različitih problema.

Evo iz kojih razloga treba da imate masku za lice od gline:

1. Vratit će ravnotežu vašoj koži

Ako imate mješovitu kožu, glinene maske su odlične za vas. Glina može da upije ulje s površine kože, a da kožu pritom ne isuši, za razliku od maski koje nisu bazirane na glini.

2. Čisti kožu na prirodan način

Žene često koriste maske od gline i jer su prirodne i nježne. One pročišćavaju i rade nježni piling. Čiste mitisere i osvježavaju kožu.

3. Pomaže različitim područjima lica

Glinene maske možete koristiti na cijelom licu odjednom, a možete ih nanositi na dio lica kom treba određena njega. Naprimjer, tako možete odjednom koristiti dvije različite maske na područjima lica kojima je potreban različit tretman.

4. Funkcionira na svim vrstama kože

Glinene maske odgovaraju svim tipovima kože, od mješovite do osjetljive. Glina neće iziritirati osjetljiv ten ili presušiti već suhu kožu i zato je dobar izbor za sve.

NA VRH