LJEPOTA

Napravite sami prirodne maske za lice

( Ilustracija)

Avaz.ba

10.2.2018

Maske su najbolji izbor u borbi protiv zime, a najbolje su one koje same napravimo kod kuće. Hladni zimski uvjeti mogu oštetiti našu kožu, a to se posebno odnosi na nježnu kožu lica koja je neprestano izložena vjetru i hladnoći. Upravo zato, licu je potrebno pružiti odgovarajuću njegu i zaštitu.

Avokado za suhu kožu

Za suhu kožu zima je definitivno najgore vrijeme u godini, zato je kožu potrebno dodatno nahraniti. Maska od avokada je puna minerala, vitamina i antioksidanata pa će rezultat biti mekana i sjajna koža. Unutrašnji dio avokada treba pomiješati s malo maslinovog ulja, usitniti i ostaviti na licu da djeluje 15 minuta. Prednost ove maske je što će koža biti osjetno ljepša i zdravija.

Banana za mješovitu kožu

Žene koje imaju ovu vrstu kože mogu je nahraniti s maskom od banane. Ovu masku dobit ćete tako što izmiksate jednu bananu s tri kašike kisele pavlake. Tako pripremljenu masku nanesite na lice i ostavite da djeluje pola sata. Isperite mlakom vodom. Rezultat ove maske je nježna koža i zaštita od hladnoće.

Jaje za masnu kožu

Za ovu vrstu kože idealna je maska od bjelanaca. Dobit ćete je tako što od jednog bjelanca napravite pjenu i nanesete je na lice. Neophodno je da djeluje pola sata, a zatim je isperite mlakom vodom. Maska će ukloniti sjaj i suziti pore, a koža će izgledati svježije i zdravije.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.