KORISNO

Najčešći uzroci upale sinusa

Menta ima antibakterijska i antiviralna svojstva koja pomažu u ublažavanju simptoma

Upaljene sinuse ublažite čajevima. Riviera Allergy

Z. K.

30.6.2023

Problemi sa sinusima mogu biti veoma neugodni i utjecati na vašu svakodnevnu funkcionalnost, stoga je važno razumjeti uzroke ovih problema, kao i načine za njihovo ublažavanje i liječenje. Najčešći uzrok su virusne ili bakterijske infekcije koje uzrokuju zapaljenje sinusnih šupljina.

Olakšati disanje

Inhalacija je jedna od najefikasnijih metoda za ublažavanje problema sa sinusima, a i čajevi su popularan i prirodan način za ublažavanje problema sa sinusima. Postoje mnogi čajevi koji imaju antiseptička i protivupalna svojstva, koja pomažu u smanjenju zapaljenja u sinusima i olakšavaju disanje. Ovi čajevi su najbolji lijek za probleme sa sinusima.

Kamilica 

Ona ima antiseptička i protivupalna svojstva koja pomažu u smanjenju zapaljenja u sinusima. Također, ima umirujuće djejstvo na sluznicu, što može pomoći u smanjenju iritacije.

Menta - Menta ima antibakterijska i antiviralna svojstva koja pomažu u ublažavanju problema sa sinusima, ali i osvježavajući efekt koji pomaže u otvaranju disajnih puteva.

Eukaliptus 

Ima protivupalna i antiseptička svojstva koja pomažu u smanjenju zapaljenja u sinusima. Također, ima sposobnost da razređuje sluz, što olakšava disanje.

Đumbir 

Protivupalna svojstva đumbira pomažu u smanjenju zapaljenja u sinusima, a njegova antibakterijska svojstva pomažu u borbi protiv infekcija.

Limun 

Ovo voće ima visok nivo vitamina C, koji pomaže u jačanju imunološkog sistema. Također, ima antiseptička svojstva koja pomažu u smanjenju zapaljenja u sinusima.

Ublažavanje alergije

Tu je još i kopriva, koja ima protivupalna svojstva koja pomažu u smanjenju zapaljenja u sinusima. Također, ima sposobnost da ublaži simptome alergije, koji su čest uzrok problema sa sinusima. I kajenska paprika ima protivupalna svojstva koja pomažu u smanjenju zapaljenja u sinusima. Ona ima i sposobnost da razređuje sluz, što olakšava disanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.