ZDRAVLJE U KUĆI

Ulja i citrusi za ljepše nokte

Ovo citrusno voće bogato je vitaminom C

Ovo treba raditi redovno, a ne kampanjski. Ilustracija

"Zdravlje u kući"

21.3.2019

Ako imate problem sa krtim, lomljivim noktima, koji se uz to i listaju, ne morate kupovati skupe kreme da biste riješili ovaj problem. Pokušajte sa jednostavnim sredstvima koja već imate u domaćinstvu.  

- Oštećene nokte ćete oporaviti redovnom upotrebom maslinovog ulja koje je bogato vitaminom E. Dovoljno je ulje malo zagrijati, pa pred spavanje uljem pet minuta masirati nokte. Na kraju navući pamučne rukavice i tako prespavati. Ulje će tako prodreti duboko u kožu i ploču nokta.

- Isprobajte i sok od limuna ili naranče. Ovo citrusno voće bogato je vitaminom C koji povećava proizvodnju kolagena, a posjeduje i folnu kiselinu važnu za rast noktiju.

Ukoliko nekoliko sedmica u kontinuitetu budete držali nokte po desetak minuta potopljene u sok, primijetit ćete da brže rastu.

- Žutilo sa noktiju lako ćete eliminirati pomoću limunovog soka, a ako jednoj kašiki soka dodate tri kašike maslinovog ulja, mješavinu zagrijete i zatim u nju potopite vrhove prstiju, nokti će brže rasti.

Podrazumijeva se, ovo treba raditi redovno, a ne kampanjski, ukoliko želite da vaši nokti što prije budu oporavljeni, čvrsti i lijepi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.