TOPI SE U USTIMA

Zapečeni karfiol: Ovaj začin je ključan za savršen okus

Karfiol je jedna od onih namirnica od kojih se mogu praviti razna jela

Zapečeni karfiol. Instagram

E. Ag.

28.2.2024

Sastojci: Maslinovo ulje, veća glavica karfiola, čili papričica, dva čehna bijelog luka, svježi korijander, so, biber

Priprema: Karfiol očistiti i isjeći na deblje kriške, posoliti i pobiberiti, preliti s malo ulja, te poredati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni na 220 stepeni uz povremeno okretanje, da porumeni s obje strane. U međuvremenu pomiješati ulje, izgnječen bijeli luk, isjeckanu čili papričicu i korijander. Preliti karfiol, peći još minutu-dvije, te poslužiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.