RECEPTI

Čokoladni nugat

Umutiti jaje sa šećerom, dodati omekšali maslac, čvrsti jogurt, mlijeko, 1/4 čokolade od 250 g i sjediniti

Prijedlog za desert. Facebook

Z. K.

8.2.2024

Sastojci: 250 čokolade za kuhanje (izribati 150 g), 80 g brašna, 120 g šećera, 25 ml jogurta, 2 dl mlijeka, 50 g kakao praha, 50 g maslaca, 1 jaje, jedna kašikica sode bikarbone, 1 nugat pudinga, mlijeko, vrhnje za kuhanje, 100 g mliječne čokolade.

Priprema:

1. Umutiti jaje sa šećerom, dodati omekšali maslac, čvrsti jogurt, mlijeko, 1/4 čokolade od 250 g i sjediniti.

2. Brašno kakao i sodu bikarbonu izmiješati na suho i dodati mokroj smjesi. Sve dobro sjediniti, izliti u podmazanu modlu za torte i peći 50 minuta na 200 stepeni. Pečeni kolač malo prohladiti.

3. Skuhati nugat puding prema uputama na vrećici i preliti dok je vruć preko biskvita. Ostaviti da se puding stegne, a za to vrijeme napraviti ganaš.

4. U slatko vrhnje otopiti čokoladi i preliti preko nugat pudinga. Dobro ohladiti.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.