RECEPTI

Za ručak: Janjeći kotleti s pestom od ruzmarina

Janjetinu posolite pa nauljite i stavite u rernu da se zapeče na višoj temperaturi

Ukusan ručak. Facebook

Z. K.

19.1.2024

Sastojci: Janjeći kotleti u komadu, so, nasjeckani svježi ruzmarin, nasjeckan peršunov list, maslinovo ulje.

Priprema:

1. Janjetinu posolite pa nauljite i stavite u rernu da se zapeče na višoj temperaturi, oko 220 stepeni i da sokovi ostanu unutra, a onda malo smanjite i pecite dok meso ne bude mekano. Posudu možete i pokriti, a meso podliti s malo temeljca ili vode.

2. Pola sata prije kraja pečenja premažite meso smjesom nasjeckanog ruzamarina i peršunovog lista s uljem. Poslužte s mladim krompirom i mladim lukom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.