DOMAĆE JE NAJBOLJE

Najmekši hljeb s jogurtom: Nema čekanja da tijesto nadođe

Ovaj recept je savršen i za početnike, ali i za iskusne kuharice

Potrebno vam je svega 30 minuta. YouTube

E. Ag.

7.11.2023

Sastojci:

500 g brašna

450 ml grčkog jogurta

2 jaja

2 kašike praška za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

Priprema:

U posudi pomiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo, so, šećer i sipajte jogurt. Dodajte jaja i dobro sjedinite. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu, a zatim ga malo pospite brašnom i kratko promijesite. Tijesto treba da bude malo ljepljivo. Prebacite ga na pleh obložen pek papirom, pa malo spljoštite rukom i zasijecite na nekoliko mjesta. Pecite hljeb u zagrijanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.