VIDEO

Govedina u sosu od jogurta, cimeta i ljute papričice

Vrhunski specijalitet gotov za 30 minuta

Govedina u sosu. YouTube

E. Ag.

4.10.2023

Govedina u sosu od cimeta, jogurta i ljute papričice sprema se jednostavno, a nezaboravnog je okusa.

Sastojci:

500 g govedine bez kostiju

2 crna luka

2 kašike paste od đumbira i bijelog luka

mali dio štapića cimeta

1/3 kašičice kardamoma

1/3 kašičice karanfilića

2 lovorova lista

2 kašičice ljute papričice

1/2 kašičice kurkume

2 kašičice masale (začin)

1/4 šolje jogurta

1 šolja vode

3 kašike ulja

1 kašičica soli

listovi korijandera (opciono)

Priprema:

Zagrijte ulje, pa dodajte cimet, kardamom, karanfilić, lovorov list i crni luk isječen na kolutove. Promiješajte i pržite još minutu, pa dodajte 2 kašike paste od đumbira i bijelog luka. Propržite, pa dodajte ljutu papričicu, kurkumu i masalu. Pržite još minutu, pa dodajte 2-3 kašike vode. Ubacite govedinu isječenu na malo krupnije komade. Dobro promiješajte, pa pržite još 8-10 minuta na srednjoj temperaturi. Dodajte so, pa smanjite temperaturu. Dodajte jogurt, promiješajte, pa sipajte šolju vode. Stavite poklopac i ostavite da se kuha na nižoj temperaturi oko 30 minuta. Po želji možete da dodate korijander.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.