POSLASTICA ZA 10

Evo kako kod kuće napraviti fini sendvič-sladoled koji svi vole

Sendviči se mogu pojedinačno zamotati u plastičnu foliju i držati u zamrzivaču do 10 dana

Sendvič-sladoled. Dreamstime

D. R.

3.9.2023

Ovoj poslastici posebno će se razveseliti djeca, kojima ćete definitivno porasti u očima kada vide da kod kuće možete napraviti nešto što su dosad vidjeli smo u prodavnici.

Sastojci:

Pakovanje čokoladnih “sendvič” keksa s punjenjem, 2/3 šolje čokoladnog preljeva, litar omekšanog sladoleda s komadićima čokolade.

Priprema:

Stavite “sendvič” kolačiće u multipraktik. Miksajte dok se ne počnu stvarati grube mrvice. U zdjelu dodajte mrvice od kolačića i čokoladni preljev te miješajte dok se ne sjedini. Obložite lim papirom za pečenje i čvrsto utisnite 1/2 smjese za kolačiće u ravnomjeran sloj na dnu posude. Stavite još jedan sloj papira za pečenje preko i pritisnite preostalu polovicu smjese kolačića u jednak sloj. Zatim stavite i treći sloj papira; čvrsto pritisnite da prianja. Zamrznite na najmanje tri sata. Uklonite gornji sloj smjese iz posude, pa omekšali sladoled rasporedite u ravnomjernom sloju preko donjeg sloja kolačića. Skinite oba sloja papira s gornjeg sloja kolačića i nježno stavite na sloj sladoleda, pa ga čvrsto pritisnite. Zamrznite na 4 sata ili dok se sladoled ne stisne. Narežite veliki sendvič na 9 ploški i odmah poslužite, a sve preostale sendviče vratite u zamrzivač. Sendviči se mogu pojedinačno zamotati u plastičnu foliju i držati u zamrzivaču do 10 dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.