RECEPTI

Ljetna tjestenina

Zakuhajte veliki lonac vode i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju

Začinite po želji i odmah poslužite. Cooking

Z. K.

15.8.2023

Sastojci: 250 g tjestenine, 20 g maslaca, 1 srednja ljutika, 200 ml vrhnja, 100 g mladog špinata, 80 g gorgonzole, 30 g parmezana, naribanog, 30 g oraha, plus za posluživanje so, biber.

Priprema:

1. Zakuhajte veliki lonac vode i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte šoljicu vode za tjesteninu prije nego što je ocijedite.

2. Za to vrijeme u velikoj tavi rastopite maslac i pržite ljutiku na srednje jakoj vatri 1-2 minute dok ne omekša. Dodajte vrhnje i kuhajte 2 minute, često miješajući. U drugoj tavi kratko popržite orahe.

3. Umiješajte malo vode za tjesteninu u tavu s ljutikom pa dodajte špinat i kuhajte minutu dok malo ne povene. Zatim dodajte gorgonzolu i promiješajte da se sjedini.

4. Kad umak prokuha, umiješajte kuhanu tjesteninu, zatim umiješajte parmezan i pržene orahe. Začinite po želji i odmah poslužite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.