LJETNI SPECIJALITET

Ćufte od tikvica i mladog sira

Lagan obrok bez dodatnih masti

Ukusno, a jednostavno jelo. Printscreen

E. Ag.

2.7.2023

Lagan obrok bez dodatnih masti.

Sastojci:

1 kg tikvica

150 g mladog sira po želji

2 struka mladog luka

150 g ovsenih pahuljica

10 g peršuna, samo listovi

4,5 supenih kašika mlijeka

maslinovo ulje za posipanje

1 supena kašika soli

Priprema:

Izrendajte tikvice i pospite ih kašičicom soli, ostavite da stoje oko sat, a nakon toga iscijedite tečnost. Dodajte u ocijeđene tikvice 4 kašičice ovsenih pahuljica, a preostale sameljite u blenderu. Također, u blenderu sameljite peršun s mladim lukom. Sipajte sve u tikvice i dodajte mlijeko i sir (ako volite). Dobro promiješajte. Ako vam se čini da je smjesa rjeđa, dodajte malo ovsenog brašna. Oblikujte ćuftice od tikvica. Stavite papir za pečenje u pleh i poredajte ih. Pospite s malo maslinovog ulja i pecite dok ne bude gotove u prethodno ugrijanoj rerni na 180 stepeni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.