RECEPT

Jeftino, brzo i ukusno: Piletina u mlijeku je pravi hit na internetu

Pripremanje pilećih prsa uglavnom je jednostavan posao, jedini problem koji se može pojaviti je da meso bude previše suho.

Ukusno i fino. Printscreen

M. Z.

29.6.2023

Pripremanje pilećih prsa uglavnom je jednostavan posao, jedini problem koji se može pojaviti je da meso bude previše suho.

S piletinom u mlijeku, koja je hit na internetu, ova mogućnost je isključena.

Sastojci

500 g bijelog mesa

2 kašike brašna

začini: so, suhi začin, origano, kari, bijeli luk u prahu

25 g maslaca ili margarina

3 kašike ulja

300 ml mlijeka

150 g mariniranih šampinjona (po želji)

Priprema

Svaki komad piletine isijecite po dužini, pa prepolovite. Malo izlupajte i posolite. Potom meso dobro uvaljajte u brašno.

Ulje i maslac stavite u šerpu i zagrijte, pa dodajte meso i propržite s obje strane. Kada se meso uprži, dodajte mlijeko i krčkajte još otprilike 10 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.