IDEJA ZA RUČAK

Pureći zabatak sa crvenim lukom

Ukusno i jednostavno jelo

Pureći zabatak sa crvenim lukom. Printscreen

E. Ag.

15.6.2023

Pureći zabatak sa crvenim lukom je veoma ukusno i ne previše komplicirano jelo. Uvjerite se da se svaka sekunda uložena u njegovu pripremu itekako isplati.

Sastojci:

1 pureći zabatak

1 kašičica soli

1 ravna kašičica mljevenog bijelog bibera

1 kašičica majčine dušice

1 kašika suhog peršuna

2 kašike ulja

3 glavice crvenog luka,

4 kašike bijelog vina

Priprema:

Pomiješajte sve začine i utrljajte mješavinu u zabatak. Ostavite da odstoji pola sata. U nauljenu posudu stavite zabatak, poklopite i pecite u rerni na 250 stepeni 15 minuta, zatim smanjite na 200 stepeni i pecite još 30 minuta.

Dodajte bijelo vino, prelijte zabatak umakom i pored njega stavite luk isječen na četvrtine. Pecite još 15 minuta.

Ukupno vrijeme pečenja 1 sat.

Služite sa kuhanom rižom, povrćem ili salatom po izboru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.