TOPI SE U USTIMA

Paša lokum: Neodoljiv spoj kokosa i čokolade

Idealna poslastica za ljetne dane

Jednostavna priprema. Printscreen

E. Ag.

13.6.2023

Sastojci

- 300 g šećera

- 1 l mlijeka

- 100 g putera

- 60 g gustina

- 120 g brašna

- 4 velike kašike kakaa

- 1 vrećica vanilin šećera

- 100 g kokosa

- 2 vrećice šlag pjene (spremiti po uputstvu na vrećici)

Priprema

1. U veću šerpu sipati mlijeko, šećer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta.

2. U četvrtasti pleh (od rerne 37x40) nasuti kokosovo brašno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frižideru da se hladi nekoliko sati.

3. Šlag pjenu pripremiti po uputstvu na vrećici. Dobro umutiti i premazati ohlađeni kolač.

4. Sjeći na lente (3 cm ) i motati tako da se formira rolat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.