IDEJA ZA RUČAK

Kremasti rižoto s tikvicama i vrhnjem

Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte

Rižoto s tikvicama. Printscreen

M. Z.

16.5.2023

Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah.

Sastojci:

2 kašike maslinova ulja

3 male tikvice narezane na komadiće

1/2 nasjeckanog luka

1 mljeveni češanj češnjaka

1/4 kašičice soli

300 g riže arborio

800 g povrtnog temeljca

60 g vrhnja za kuhanje

1/2 viljuška maslaca

nasjeckani svježi peršun

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte tikvicu, luk i češnjak. Dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta.

Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršunom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.