RECEPT

Preliveni kokos kolač

Pečen biskvit izbockajte viljuškom i odmah prelijte vrućim mlijekom

Kokos kolač. Printscreen

A. O.

7.4.2023

Napravite preliveni kokos kolač.

Sastojci:

Biskvit:

3 jaja

150 g šećera

1 vanilin šećer

50 ml ulja

200 ml mlijeka

200 g brašna

1 prašak za pecivo

100 g kokosovog brašna

400 ml vrućeg mlijeka (za prelivanje kore)

Glazura:

150 ml mlijeka

50 g šećera

60 g kakaoa

100 g mliječne čokolade

Priprema:

Umutite bjelanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte žumanca, ulje i mlijeko, a onda i brašno, prašak za pecivo i kokos.

Dobro promiješajte pa izlijte u podmazan i brašnom posut pleh, te pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečen biskvit izbockajte viljuškom i odmah prelijte vrućim mlijekom.

Kada upije mlijeko, otopite sastojke za glazuru pa kolač prelijte toplom glazurom i rashladite prije serviranja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.