IFTARSKI MENI

Spremite rolnice sa sirom

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne porumene

Rolnice sa sirom. Printscreen

A. O.

1.4.2023

Večeras smo vam pripremili recept za iftar koji će vam se dopasti, a riječ je o rolnama sa špinatom i sirom. 

Sastojci:

500 g heljdinih kora

Za premazivanje kora:

100 ml kisele vode

100 ml jogurta

50 ml ulja

1 kašičica soli

Za nadjev:

200 g svježeg špinata

5 jaja

500 g svježeg sira

100 g feta sira

1 kašičica soli

Priprema:

Prvo napravite premaz za kore tako što ćete pomiješati sve sastojke. Špinat sitno nasjeckajte pa ga stavite u dublju činiju.

U isjeckan špinat dodajte sir, so i jaja, dobro promiješajte i dobili ste nadjev. Kore presijecite po dužini. Slažu se po dvije kore, odnosno trake, a svaka se poprska sa po dvije-tri kašike premaza.

Premažite prvu koru, staviti preko nje drugu pa na donji dio stavite tri kašike nadjeva, savijte krajeve kako nadjev ne bi iscurio tokom pečenja pa uvijte u rolnicu. Tako uradite sa svim korama. Rolnice poslažite na pleh obložen pek papirom i blago premažite ostatkom fila koji se koristili za premaz.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne porumene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.