RECEPTI

Povrtni rižoto za ručak

Kad je riža gotova, pomiješajte je s povrćem koje ste ranije stavili na tanjir

Ukusan ručak. BBC

Z. K.

17.1.2023

Sastojci: 300 g riže, 5 kašika maslinovog ulja, 2 čehna bijelog luka, 2 paradajza, 1 žuta paprika, 1 patlidžan, 1 mrkva, pola celera, 1 crveni luk, 2 tikvice, 30 g maslaca, 1 l supe od povrća, parmezan za posipanje, so i biber, veza ruzmarina.

Priprema:

1. Isijecite paradajz na kockice, kao i tikvice, patlidžan i papriku. U teflonskoj tavi ugrijte ulje s nasjeckanim bijelim lukom, dodajte paradajz, papriku, patlidžan i tikvicu. Nakon nekoliko minuta, izvadite na tanjir.

2. U istoj tavi istopite maslac i tu ubacite celer, mrkvu i luk, potom i rižu pa dinstajte 10 minuta. Dodajte so i biber i isjeckanu vezu ruzmarina te malo vode. Dovršite kuhanje postupnim dolivanjem supe od povrća.

3. Kad je riža gotova, pomiješajte je s povrćem koje ste ranije stavili na tanjir. Na kraju sve pospite parmezanom.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.