INOVACIJE

"Air New Zealand" u ponudi će imati kapsule za spavanje

S dimenzijama od približno 2 metra dužine i 60 cm širine, nude dovoljno prostora čak i za visoke ili krupne putnike

Riječ je o šest dostupnih ležaja. Air New Zealand

Z. K.

27.4.2023

„Air New Zealand“ otkriva Skynest, prve kabine s krevetima na sprat u aviokompaniji.

Za većinu ljudi, spavanje tokom leta je zaista nemoguće. Sjedišta u većini aviona nisu najudobnija, posebno kada ste u sredini reda i nemate gdje da naslonite glavu. „Air New Zealand“ dolazi da stane na kraj ovom mučenju.

Dugi letovi

Prema Washington Postu, sljedećeg septembra, aviokompanija će debitirati prvim ležajima u avionu - Skynest. Riječ je o šest ležajeva koji će biti dostupni putnicima ekonomske klase na dugim i ultradugim letovima, kako u postojećim širokotrupnim avionima „Air New Zealand“ tako i na nedavno nabavljenim Dreamliners.

Skynest je mnogo više od standardnog kreveta za spavanje. Ustvari, postoje tri kaspule naslagane jedna na drugu kako bi se maksimizirao prostor unutar kabine. S dimenzijama od približno 2 metra dužine i 60 cm širine, nude dovoljno prostora čak i za visoke ili krupne putnike.

Ono što je zanimljivo u vezi sa Skynest krevetima je da će kapsule biti dostupne za četverosatne rezervacije, pored stvarnog sjedišta u avionu. „Air New Zealand“ je odabrao ovaj vremenski okvir kako bi putnicima pružio priliku da prođu kroz dva REM ciklusa, koji obično traju po 90 minuta. Ovo ostavlja dodatni sat da se probudite opušteno, s još 30 minuta između sesija kako bi posada mogla da očisti krevete i promijeni posteljinu.

Specijalni dušek

Ležajevi su dio serije „Air New Zealand“ inovacija za spavanje, kao što je Skycouch, koji je debitirao 2010. godine. Ova ponuda omogućava putnicima da rezerviraju tri susjedna sjedišta koja se mogu pretvoriti u krevete, zahvaljujući specijalno dizajniranom dušeku koji se proteže preko sjedišta.

Odvojen prostor

Novi Skynest omogućava vam da imate potpuno odvojen prostor za spavanje od vašeg sjedišta. Cijena četverosatne sesije tek treba da bude određena, ali prema aviokompaniji iznosit će od 400 do 500 dolara. Koja god da je konačna cijena, nema nikoga ko se ne bi složio da je dobar san u avionu zaista neprocjenjiv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.