PRIPREME ZA VJENČANJE

Ova mlada opčinila je ljepotom: Jedan detalj privukao pažnju, a dio je posebne tradicije

Jedna influenserica pokazala je kako izgleda njen posao i zbog čega uljepšava Afrikanke na ovaj način

Ukrasni papir stavljaju na glavu. TikTok

E. Ag.

15.1.2024

Ljepši spol ima mogućnost da eksperimentiše kada je u pitanju moda pa često uz odjeću koristi mnoge rekvizite poput šešira i šalova kako bi stavile akcent na svoju ljepotu. U skladu s time šta ko preferira, ljepota dobiva na autentičnosti.

Pažnju javnosti na društvenim mrežama skoro je privukao snimak koji je sakupio 2,1 milion sviđanja zbog neobičnog uljepšavanja jedne mlade dame. Naime, kako se vidi u snimku, njena stilistkinja joj strpljivo na glavu stavlja ukrasni papir poput šešira, za koji mnogima nije bilo jasnu kakvu ulogu ima u njenom stajlingu.

@whitneymadueke

Getting my gele tied for my friends traditional wedding in Lagos, Nigeria 🇳🇬

♬ original sound - whitneymadueke

Stilista polako, sloj po sloj, simetrično namješta njen modni dodatak, a mnogi su ostali u čudu zbog čega se žena opredijelila za ukrasni papir, a ne, recimo, za jednostavan šešir ili u krajnjem slučaju maramu.

Međutim, kako je influenserica i glumica iz Los Anđelesa u snimku navela, u pitanju je priprema mlade za tradicionalno vjenčanje u Nigeriji. Predivna Afrikanka strpljivo sjedi i prepuštena je vještim rukama stilistkinje koja joj korak po korak strpljivo pravi šešir ili u ovom narodu poznat kao „gele“, koji ukrašava njenu glavu papirom, dezenom koji je sama izabrala i koji se najbolje uklapa u cjelokupan stajling. Ovaj modni dodatak na glavi u Africi se koristi da predstavi bračno stanje žene. Ako se nosi nadesno, žena je bila udata, a ako je nalijevo, onda nije bila udata. On može poslužiti i kao statusni simbol u društvu.

@whitneymadueke

Wedding season in Lagos Nigeria 🇳🇬 My Aso Ebi Look!

♬ FEEL - Davido

Ljudi su bili apsolutno oduševljeni cvjetnim šeširom, kako su ga neki nazvali, koji mladoj stoji savršeno. Drugi su opet komentarisali talentovanu stilistkinju za koju su rekli da je pokazala izuzetnu kreativnost. Ništa manje zapažena nije ostala ni njena predivna koža koja, kako se vidi u snimku, bukvalno blista. Influenserica je na kraju pokazala rad njene stilistkinje i kako ona izgledala po završetku pripreme, podsjećajući na snimcima i slikama na neku divu u satenskoj narandžastoj haljini i isto takvom šeširu koji je krasio njenu glavu, a koji je djelo vrijedne žene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.