ODUŠEVILA MNOGE

Influenserica otkrila trikove zbog kojih izgleda savršeno na fotografijama: ''A ovo sam stvarno ja!''

Poručuje da Instagram nije realnost i da svi imamo dobre i ''loše'' fotografije

Sara pokazuje stvarno i fotošopirano izdanje. Instagram

M. Z.

10.10.2023

Sara Puto (Puhto) je 26-godišnja blogerica koja redovno objavljuje ''stvarne'' slike svog tijela, te zagovara pozitivnost tijela. Naime, kako tvrdi, dosadilo joj je na društvenim mrežama gledati slike pune photoshopa i savršenosti, pa je odlučila prikazati kako izgleda stvarnost iza tih fotografija te, uz savršene, objavljuje i one realne fotografije, snimljene trenutak prije ili poslije poziranja za Instagram, piše Yahoo!.

-Preplavljeni smo fotografijama ''savršenstva'' na društvenim mrežama i reklamama koje nam poručuju kako promijeniti svoje tijelo. Zašto se ne bismo fokusirali da promijenimo način na koji gledamo na svoje tijelo. Ne fokusirajte se na negativnosti, nego na prihvatanje i zaljubljivanje u ono što ne volite na sebi. Imate tijelo koje imate i ono vam omogućuje da živite život - kaže Sara.

Poručuje da Instagram nije realnost i da svi imamo dobre i ''loše'' fotografije.

- Biramo koje slike hoćemo, a koje nećemo podijeliti s javnosti. Lijepa si takva kakva jesi. Čak i one ''loše'' fotke su ti i čudesna si - dodaje ona.

Kaže da je ona prije pozirala na tačno određen način kako ne bi na fotografija ispala ''krupnije'', a najveću je muku mučila sa svojim trbuhom.

- U stvarnosti svi imamo salo na trbuhu. Naši se trbuščići skupljaju, prave valjuške, koža nam se savija. Svi mi imamo različita tijela - priznaje.

Finska spisateljica objašnjava kako je uobičajeno da se žene upoređuju s onim što vide na društvenim mrežama i kako to može naštetiti samopouzdanju.

-Ne dopustite da vas način na koji se osjećate o svom tijelu spriječi u uživanju u životu. Ne dopustite da vas vaša nesigurnost spriječi u stvaranju uspomena. Zato što se za nekoliko godina želiš prisjetiti svega onoga što si doživio sa svojim prijateljima i ne razmišljati o činjenici da si rano otišao jer se nisi osjećao dobro ili zato što je neko snimio tvoju ''lošu'' fotografiju - nastavila je.

Za kraj je dodala i da smo svi sami sebi najveći kritičari.

-Naša tijela izgledaju drugačije u različitim položajima. Nijedan nije gori od drugoga samo zato što se jedan ne veliča u medijima - zaključila je. Njene objave oduševljavaju veliki broj ljudi koji joj redovno u komentarima zahvaljuju što je ''stvarna'', ''realna'' i ''hrabra'', piše Večernji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.