ODLIČAN REZULTAT

Preparat za čišćenje lica vraća volumen i sjaj vašoj kosi

Video tiktokerice Bambi pregledan više od tri miliona puta

Naslage sebuma koji se pretjerano luči uništavaju svaku frizuru. Facebook

E. Ag.

15.8.2023

Društvene mreže su preplavljene svakojakim savjetima i iskustvima kada su u pitanju ljepota i moda, a najviše pregleda imaju videozapisi koji nude rješenja za probleme koji muče žene.

Naslage sebuma 

Ponekad nastaju kao rezultat eksperimentiranja, ali kad ih potvrde i ljekari, svi budu žele pokušati isto.

Baš zato je video popularne Bambi, koja je uspjela da se oslobodi masne kose, pregledan više od tri miliona puta. Naslage sebuma koji se pretjerano luči uništavaju svaku frizuru, a još je gore što na koži glave ostaju i izumrle ćelije. tiktokerica Bambi je primijenila pjenu za lice u kojoj ima salicilne kiseline i - postigla odličan rezultat.

Ona stavlja pjenu desetak minuta prije pranja i dobro je umasira u korijen. Naročito treba obratiti pažnju na ivicu kose uz lice. Zatim operite kosu na uobičajen način i stavite balzam. Njen savjet je da se stavi pena sa salicilnom kiselinom jednom ili dvaput sedmično, prenosi Lepa i srećna.rs.

@bambidoesbeauty #greasyhair #greasyscalp #oilyskin #oilyroots #salicylicacid #scalpscrub #scalptreatment #hairhacks #hairhack #greasyhairtutorial #greasyhairtips #fyp #foryourpage ♬ original sound - Bambi Does Beauty

I doktorica potvrdila djelotvornost

Ako niste u mogućnosti da nabavite specijalizovani proizvod za kosu, slobodno koristite losione za kožu s ovim sastojkom. Najobičniji apotekarski ili drogerijski preparati će biti od pomoći, ne morate da trošite novac na bilo kakve luksuznije brendove.

Bambi je dobila mnoge pozitivne komentare na svoj video o salicilnoj kiselini, a najveću pažnju je izazvala dr. Sonja Korana (Sonia Khorana).

- Ovaj sastojak je dobar eksfolijant, može da omekša keratin koji se prirodno nalazi na koži i zapušava pore. Zato ga slobodno koristite i na kosi, jer ćete tako osloboditi višak sebuma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.