TREND

"Tiramisu pramenovi": Tri nijanse za zanosnu kosu

Legendarni italijanski desert s kafom poslužio kao inspiracija

Veliki hit. Printscreen/Instagram

E. Ag.

6.2.2023

Legendarni italijanski desert s kafom, sočan i prozračni tiramisu, poslužio je kao inspiracija za pramenove čija je popularnost trenutno na ulaznoj putanji.

"Tiramisu pramenovi" najavljeni su kao jedan od velikih hitova za 2023. godinu, a pretpostavlja se da će posebno trendi biti na proljeće, kad se žene zažele stylish makeovera u frizerskim salonima.

Žuta, svijetlosmeđa i tamnosmeđa boja vizuelno jednako dobro izgledaju na kolaču, kao i na kosi.

Savršen kontrast 

Tri nijanse plave i smeđe boje u pažljivim se razmacima nižu na kosu, a rezultat je vizuelno bogatiji volumen te rapsodija boja koje se isprepliću na kosi.

Nizanje slojeva nije jedina poveznica s italijanskim desertom – kod "tiramisu pramenova" značajna je i njihova širina. Naime, baš poput slojeva na kolaču, i pramenovi na kosi su debeli i upečatljivi, za razliku od nekih drugih tehnika pri kojima se pramenovi nanose na tanke sekcije kose.

Dozvoljava odstupanja

Za razliku od recepta za kolač, u kojem je preciznost iznimno bitna, ovi pramenovi dozvoljavaju odstupanja, sve dok je osnovna ideja ista.

Neki frizeri ovu tehniku najradije izvode na smeđoj kosi, kako bi kontrast bio što vidljiviji, dok drugi tiramisu pramenove predlažu svojim plavokosim klijenticama, kako bi tek malo potamnili kosu.

Osvježite izgled

Pramenovi u salonu pravih stručnjaka možda nisu najpovoljnija opcija, no odličan su ulog ako želite osvježiti svoj izgled. Dobro napravljeni pramenovi traju mjesecima, a u "tiramisu" izvedbi dobro će izgledati i uz izrastak. Uz njih kosa vizuelno dobiva na volumenu te teksturu zbog koje “bolje stoji”.

Svijetli pramenovi uz obraze osvijetlit će lice i podmladiti ga, a dobro je znati da tiramisu kosa odlično izgleda uz razbarušenu, “tek sam izašla iz kreveta” frizuru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.