ATRAKTIVAN IZGLED

Kako do zavodljivih trepavica?

Češljanje trepavica navodno pospješuje njihov rast

Češljanje trepavica navodno pospješuje njihov rast. pinterest

A. F.

4.8.2021

Stara izreka kaže da su oči ogledalo duše, no kako ogledalo obično ima okvir, za trepavice bi se moglo slobodno reći da su okvir ogledala duše. Taj okvir pogled može učiniti zavodljivim i istaknuti ljepotu očiju, zbog čega sve priželjkujemo duge i guste trepavice.

Postoje maskare koje manje ili više ispunjavaju obećanja da ćemo njihovom upotrebom takve trepavice i dobiti, no ljeto je doba kad je lice bolje odmoriti od previše make up -a, a maskara, ma koliko vodootporna bila, baš i nije najbolje rješenje za plažu.

Za poticanje njihova rasta u ponudi  vam se nudi cijeli niz seruma, a odlučite li se za prirodno rješenje jednostavno pomiješajte organsko ricinusovo ulje s malo bjelanjka, iako ga možete koristiti i samo. Nanesite ga na trepavice čistom četkicom istovjetnom onoj kojom nanosite maskaru, pazeći da vam ne kapne u oko.

Češljanje trepavica navodno pospješuje njihov rast, a sigurno doprinosi ljepšem i atraktivnijem izgledu. Stoga vam savjetujemo da si nabavite jednu i svakodnevno je upotrebljavate, čak i više puta.

I na kraju, tu je uvijač za trepavice koji će vam pomoći da ih izdužite i zavinete. Možda izgleda kao sprava za mučenje, ali je vrlo koristan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.