MASNA KOSA

S ovim frizurama odgodite pranje kose

Kažu da su klasici s razlogom klasici, a to se zasigurno odnosi i na neurednu punđu na vrhu glave

Frizura može odgoditi pranje kose. ILUSTRACIJA

A. F.

30.5.2021

Ženama je sasvim jasno da  ponekad jednostavno nemaju vremena, ali ni energije za pranje kose. Koliko god ona bila masna, nekada je zaista ne stignu oprati, a nekada se pranje kose možda i ne uklapa u  planove.

Zato je neophodno imati nekoliko frizura za masnu kosu, za one dane kada šampon jednostavno nije vrijedan gnjavaže, ali svejedno trebamo izgledati dobro, bilo za kratki izlazak u grad, teretanu, ili za brzi Zoom poziv.

Jedna je od životnih činjenica da se kosa masti, nekome brže, nekome sporije, a bez obzira na  tip kose, barem jednom ćete trebati posegnuti za frizurom koja će taktički prekriti masne korijene kose. 

Nisaka punđa

Je li vam kosa masna ili je samo "zalizana" u šik i elegantnu punđu? Niko neće znati i upravo je zato ova frizura idealna za dane kada ne stignete oprati kosu. Gornji slojevi kose prikrit će masnije korijenje ispod, a sprijeda možeš otpustiti nekoliko pramenova kako bi se osjećali ugodnije.


Pola gore, pola dolje

Frizura koja je napola podignuta, a napola raspuštena idealna je jer, bilo da napravite rep ili punđu s gornjom polovicom kose, savršeno će prekriti masne korijene kose i "zakamuflirati" ih.



Neuredna punđa

Kažu da su klasici s razlogom klasici, a to se zasigurno odnosi i na neurednu punđu na vrhu glave. Ona, osim što vješto sakriva masne korijene kose, lijepo uokviruje lice i izgleda vrlo šik.


Marama u kosi

Prednosti nošenja marame ima puno - osim što su šik, mogu sakriti masne korijene kose, a možete ih nositi na različite načine, od raspuštene kose do pletenice i punđe. 


Ovaj je stil posebno dobar izbor za prirodno kovrdžavu kosu koja može biti sklona masnim korijenima i suhim vrhovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.