OSIM ŠTO UKRAŠAVAJU

Ove biljke će pročistiti zrak u vašem domu: Ne izbjegavajte svekrvin jezik

Odličan izbor i za početnike jer se lako održavaju, a preživjet će i gotovo sve uvjete

Mogu ih uzgajati i početnici. Printscreen/H&M Home

E. Ag.

11.5.2023

Ove su biljke odličan izbor i za početnike jer se lako održavaju, a preživjet će i gotovo sve uvjete.

Sobne biljke mogu prostoru dodati neodoljiv šarm i bolji kvalitet zraka, a ove su najpoznatije.

Svekrvin jezik

Sve popularnija sobna biljka koja se lako održava. Voli svjetlo, ali može živjeti u uvjetima slabijeg osvjetljenja u zatvorenom prostoru i ne traži puno vode. Poznata je kao ukrasna sobna biljka koja čisti zrak od nekih toksina, poput benzena, formaldehida, trikloretilena, ksilena i toluena. Čak i ako počne venuti, lako ju je ponovno vratiti u život!

Svekrvin jezik. Printscreen

Dracena

Savršena je za uzgoj u zatvorenom, iznimno je otporna, a do propasti je može dovesti samo potpuno ignoriranje zalijevanja. Često je vidimo u hotelima i uredima, izvrsna je za početnike jer ju je gotovo pa nemoguće uništiti. Otporna je, prilagodljiva različitim svjetlosnim uvjetima, a jedino što ne voli je direktna sunčeva svjetlost.

Dracena. Printscreen

Zeleni ljiljan

Idealan izbor ako ste početnik u svijetu biljaka. Voli jako svjetlo, ali ne direktno sunce. Zeleni ljiljan poboljšava kvalitet zraka u kući i uklanja štetne spojeve iz zraka. Biljka je bila dio studije o čistom zraku koju je provela NASA, a pokazalo se da je najučinkovitija u uklanjanju ugljikmonoksida, formaldehida, ksilena i toluena. U kupaonici smanjuje pojavu vlage.

Zeleni ljiljan. Printscreen

Aloe Vera

Biljka aloe vere može godinama rasti u istoj posudi, treba joj malo vode i uklanja formaldehid iz zraka. S ovom ljekovitom čistačicom zraka sigurno nećete pogriješiti.

Aloe vera. Printscreen

Zlatni puzavac

Lako uzgojiva sobna biljka koja uklanja toksine iz zraka, a osim svog jednostavnog uzgoja, zaslužuje simpatije i zbog sposobnosti uklanjanja štetnih toksina prisutnih u zraku prostorije kao što su, primjerice, formaldehid, trikloreten, ksilen i benzen. Porijeklom iz Okeanije, nije otporan na mraz i hladne zimske temperature. Uzgaja se u bogatom supstratu.

Zlatni puzavac. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.