POSJETILA SPLIT

Ovo je TikTokerka koja samo snima hranu: Crni rižoto s lignjama ima jedinstven okus

Nije bila preslatka, gotovo je osvježavajuća, rekla je Karisa

Karisa probala rižoto. PRINTSCREEN / TIKTOK

A. O.

25.10.2022

Djevojka Karisa (Karissa) veoma je popularna na TikToku gdje je prati više od milion osoba. Njen sadržaj je takav da objavljuje samo hranu.

Na svom nalogu @karissaeats ona je objavila videosnimak iz Hrvatske i to iz Splita. 

Ona je svojim pratiocima otkrila šta je tamo probala od hrane i kako joj se svidjelo.

Na početku videosnimka kazala je je da joj je ovo prvi put da je posjetila Hrvatsku i da je imala prilike vidjeti gdje su se snimale neke od scena Igre prijestolja.



Crni rižoto s lignjama

Probala je crni rižoto s lignjama koji je platila 22 dolara (oko 43 KM). Tom jelu dala je ocjenu 10 od 10.

- Nikad to prije nisam jela i definitivno ima jedinstven okus -rekla je.

Najdraži dio tog rižota bila joj je, kaže, sipa koju nikad ranije nije okusila.

Probala je i Cacio e pepe, jelo od tjestenine, ribanog sira i crnog papra. To je platila 19 dolara (oko 37 KM) i svidjelo joj se više od prethodnog.

- Ne mogu vjerovati kako je tjestenina u Evropi savršeno al dente. Jako je svježa - rekla je.


Oduševljena krempitom

Za desert se počastila krempitom koja ju je oduševila. Platila je 4 dolara (oko 8 KM).

- Ovdje je to popularan desert. Topi se u ustima. Nije bila preslatka, gotovo je osvježavajuća - rekla je Karisa te je krempiti dala ocjenu "11 od 10".

U komentarima su joj se javili brojni pratitelji.

"Taj desert izgleda jako dobro", "Moraš probati ćevape i burek", "Hrvatska je najljepša država koju sam posjetila", "Krempita mi je jedan od najdražih deserata", "Ja sam iz Hrvatske i moja mama je danas radila krempitu", neki su od komentara.

@karissaeats Cuttlefish & krempita! #fyp#foodie#Croatia ♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] - Elliot Van Coup
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.