NAKON DIJAGNOZE

To nije začepljena pora na nosu, imate tumor: Umjesto da hoda prema oltaru, našla se na hirurškom stolu

24sata.hr

25.6.2018

Džoen Vol (Joanne Wall, 48) iz Velike Britanije šokirala se kada su joj ljekari rekli da ima rak kože na nosu, karcinom bazalnih stanica, a mislila je da se radi o začepljenoj pori.

Strašnu vijest dobila je mjesec prije svoje svadbe. Mrlju na nosu ljekaru je spomenula, onako, usput, jer je došla zbog nečeg drugog. Nije očekivala da bi to moglo biti nešto ozbiljno. 

Umjesto da hoda prema oltaru, mjesec nakon dijagnoze našla se na hirurškom stolu. Odstranili su joj zahvaćeno tkivo na nosu i rastegnuli kožu s obraza kako bi prekrili nedostatak tkiva.

Ostao joj je veliki ožiljak na licu

U septembru će se vjenčati sa svojim zaručnikom Krejgom Midlbrukom (Craig Middlebrook, 49) koji joj je, kaže, bio velika podrška.

- Živjela bih s time još godinama da nisam pitala šta bi to moglo biti dok sam bila kod ljekara. Imala sam tu malu jedva vidljivu mrlju na nosu godinama, bila je toliko malena da je drugi nisu ni vidjeli - ispričala je, a prenosi "The Sun".

Priznaje kako je mislila da je to začepljena pora koju je više puta pokušala istisnuti.

Kaže kako je očekivala mali zahvat koji će završiti sa nekoliko šavova i flasterom, nije očekivala tako veliki ožiljak. Kada ga pokuša sakriti šminkom, izgleda još izraženije. Ponekad je neznanci znaju pitati je li to ožiljak od opekotine.


Kaže da joj je to poljuljalo samopouzdanje te da se ponekad mrzi pogledati u ogledalo, ali bezuvjetna podrška i ljubav zaručnika uvijek je umire i oraspolože.


Džoen sumnja da je rak posljedica toga što joj je kao djetetu nos često znao izgorjeti na suncu. Kasnije tokom života je nanosila na lice zaštitne kreme s visokim faktorom zaštite.

- Dok sam bila dijete, zaštita od sunca nije bila velika stvar. Rođena sam 1970. godine, a ljudi tada nisu bili svjesni opasnosti od sunca. Ne mogu se sjetiti da je moja mama ikada kupovala zaštitnu kremu ili me mazala njome. To je tada bilo tako - dodala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.