LIFESTYLE

Dobila rak kože, ali ne odustaje od sunčanja, kaže da je operacija za nju bila kao neka vrsta fejs liftinga

B92

29.5.2018

Žena koja kaže da je zavisna od sunčanja i dalje se izlaže suncu uprkos činjenici što je dobila rak kože na licu.

Nakon što joj je dijagnosticiran kancer, 51-godišnja Sara Bojton (Sarah Boyton) se podvrgla hirurškoj operaciji u kojoj joj je tim ljekara uklonio rak ispod oka. Danas ima ožiljak veličine pet centimetara, ali ne planira odustati od sunčanja.


Sara priznaje da i dalje voli sunčanje bez zaštite, jer, kako kaže, cijeli život je koristila solarij i nije štitila svoju kožu od sunca.  

- Volim ležati na suncu, osjećaj toplote na koži, znam da ne bih trebala izlaziti napolje i izlagati se zracima - istakla je Sara, koja je vlasnica kafića, a potom dodala:

- Zavisna sam od preplanulog tijela i ne mogu prestati da se sunčam sve dok ne dobijem prirodni sjaj. Dok sam odrastala, nikada nisam koristila kreme za sunčanje, čak sam imala solarij u kući pa sam se mogla u kući sunčati kad god sam poželjela. Sada stavljam kremu za sunčanje, ali s najvišim zaštitnim faktorom 10, a već na kraju putovanja je zamijenim uljem.


Ona kaže da uprkos tome šta radi, upozorava druge na opasnosti sunca i ističe da je dosta njenih prijatelja odustalo od odlaska u solarij nakon što su vidjeli ožiljak od operacije na njenom licu.

Sari je dijagnosticiran rak kože u oktobru 2016., a ona je nastavila ići na ljetovanje svake naredne godine.

- Za uklanjanje raka s mog lica bile su potrebne dvije operacije, jer poslije prve doktori nisu uspjeli odstraniti cijeli kancer. Operacija je bila odlična, kao neka vrsta fejs liftinga - objašnjava.

Sara kaže da ne shvata život ozbiljno nakon što je prije pet godina njen sin Džek (Jack) poginuo u saobraćajnoj nesreći.

- Upozoravam druge na opasnosti, ali ne primjenjujem svoj lični savjet i dalje idem na sunce. Znam da ljudi misle da sam glupa jer se izlažem zracima, ali to je zavisnost i ja volim kada moja koža potamni - zaključuje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.