RECEPTI

Recept: Sogan dolma | KUHAJMO ZAJEDNO

Sarajevski kuhar i predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić za ovu epizodu pripremio je sogan dolmu

Avaz.ba

Na portalu “Avaza” svake srijede možete pratiti kulinarski serijal “Kuhajmo zajedno”u 20 sati. Sarajevski kuhar i predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić za ovu epizodu pripremio je sogan dolmu.

Sastojci: pola kg crvenog luka, 250 g faširanog mesa, 50 g riže, 1 glavica crnog luka, 1 čehna bijelog luka, 1 mrkva, 1 supena kašika brašna, 1 čajna kašika paradajz pirea, 20 g putera, 1 supena kašika jabukovog sirćeta, pavlaka, peršun, aleva papika ulje, so, biber.

Kako napraviti sogan dolmu pogledajte u videu.

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Više o temi Nermin Hodžić

NA VRH

Podijeli članak na