RECEPTI

Kremasta poslastica: Pečena piletina u curry umaku s kokosovim mlijekom

Meso se tradicionalno peče na roštilju, ali poslužit će i tava ili rerna

Ukusno jelo. Ilustracija

Z. K.

29.3.2022

Kuku paka – ili pečena piletina u curry umaku s kokosovim mlijekom koja se poslužuje s rižom kremasta je poslastica koju obožavaju u Keniji, Tanzaniji i Ugandi. Meso se tradicionalno peče na roštilju, ali poslužit će i tava ili rerna te se zatim stavlja u mirisni umak od curryja i kokosova mlijeka.

Sastojci: 1 kg piletine, 3 čehna bijelog luka, 2 limuna, 2 kašičice soli...

Kako napraviti pečenu piletinu u curry umaku pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.