VAŠA KUHARICA Bliži se vrijeme za zimsku salatu

Nikad jednostavnije: Evo kako da ukiselite kupus

Sve možete sami

Avaz.ba./Vijesti.me
20.10.2019 18:29

Kupus

Foto: Arhiv

Za pripremu kiselog kupusa potrebno je:

3 glavice kupusa; 

- soli;  

- voda. 

Kupus očistiti i dvije glavice izrendati. Jednu glavicu očistiti i izdubiti pa u rupu staviti malo soli. Na dno kofe koja ima poklopac staviti rendani kupus pa posoliti. Preko njega staviti glavicu kupusa pa pored kupusa u krug stavljati rendani kupus i rukama pritiskati.

Svaki red soliti dok se sve ne utroši. Naliti hladnom vodom da ogrezne. Odozgo staviti plastični pritiskač i neki kamen. Ostaviti 10-12 dana na toplom da se ukuseli.  

Nakon što bude gotovo, možete napravite podvarka od kupusa koji ste sami ukiselili.

Komentari

NA VRH