Jednostavno pravilo o tome koliko ribe i mesa trebamo jesti

Net.hr
28.02.2018 12:32

Kada se ljudi odluče hraniti zdravije i raznovrsnije jer žele izgubiti koji kilogram, obično prestanu jesti nezdrave masnoće, prerađenu hranu, slatkiše i tijesto, a u prehranu ubace više svježeg voća, povrća, mesa i ribe. 

Jedna je nutricionistica na svom Instagram profilu nedavno podijelila super trik koji može mnogo pomoći pri određivanju veličine porcija mesa i ribe za ručak ili večeru, a sve je objašnjeno u svega nekoliko fotografija.

Đo Holington (Jo Hollington) na Instagramu je objavila tri fotografije svoga dlana i na svakoj iscrtala veličinu porcije bijelog, crvenog i ribljeg mesa koja je idealna za svakoga od nas po jednom obroku.

Tako je idealna porcija bijelog mesa veličine cijelog našeg dlana, porcija crvenog mesa idealna je veličine samo unutrašnjosti dlana (bez prstiju), a porcija masne ribe idealna je u veličini polovice dlana i dva prsta.

Bijelo meso odnosi se na puretinu i piletinu, crveno meso na, primjerice, janjetinu i govedinu, dok pod masnom ribom Jo podrazumijeva haringu, tunu ili pak losos i slične ribe. Pa, što vi kažete na ovaj trik?

NA VRH