ISHRANA

Prijedlog za novogodišnji ručak: Teletina bogatog okusa oborit će vas s nogu

A.Mi.

30.12.2017

Vrijeme praznika je idealno za isprobavanje posebnih jela, bogatog okusa, i lijepih dekoracija. Praznična euforija osjeti se podjednako u slanim i slatkim jelima, ali i toplim napitcima. Ova sočna teletina svojim okusom "oborit će vas s nogu".

Recept je dovoljan za četiri osobe, a potrebni sastojci su:

  • 4 teleće šnicle 
  • 4 kriške mekog sira
  • 4 kriške šunke 
  • 2 jajeta 
  • 150 g prezle 
  • so 
  • biber i suncokretovo ulje 
  • senf po želji 


Način pripreme:

Stavite šnicle između dvije plastične folije, istucite meso tučkom i stavite na radnu površinu. Svaku šniclu posolite i pobiberite, po želji premažite tankim slojem senfa. Redajte po krišku šunke i mekog sira, urolajte i zakačite drvenim čačkalicama.

Odsjecite krajeve tako da rolnice imaju pravilan oblik. Umutite jaja u dubokoj činiji, posolite i pobiberite. Rolnice prvo uronite u jaja, pa uvaljajte u prezle i pecite u teflon tiganju sa malo ulja. Povremeno ih okrećite da porumene sa svih strana. Na kraju ih zapecite u rerni 10 do 15 minuta na 180 stepeni. Kada budu gotove, izvadite čačkalice, isjecite meso na tanke kriške i poslužite dok je vruće.

Možete poslužiti uz pomfrit, pečeni krompir ili pire. 

Prijatno!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.