Vrijeme praznika je idealno za isprobavanje posebnih jela, bogatog okusa, i lijepih dekoracija. Praznična euforija osjeti se podjednako u slanim i slatkim jelima, ali i toplim napitcima. Ova sočna teletina svojim okusom "oborit će vas s nogu".
Recept je dovoljan za četiri osobe, a potrebni sastojci su:
- 4 teleće šnicle
- 4 kriške mekog sira
- 4 kriške šunke
- 2 jajeta
- 150 g prezle
- so
- biber i suncokretovo ulje
- senf po želji
Način pripreme:
Stavite šnicle između dvije plastične folije, istucite meso tučkom i stavite na radnu površinu. Svaku šniclu posolite i pobiberite, po želji premažite tankim slojem senfa. Redajte po krišku šunke i mekog sira, urolajte i zakačite drvenim čačkalicama.
Odsjecite krajeve tako da rolnice imaju pravilan oblik. Umutite jaja u dubokoj činiji, posolite i pobiberite. Rolnice prvo uronite u jaja, pa uvaljajte u prezle i pecite u teflon tiganju sa malo ulja. Povremeno ih okrećite da porumene sa svih strana. Na kraju ih zapecite u rerni 10 do 15 minuta na 180 stepeni. Kada budu gotove, izvadite čačkalice, isjecite meso na tanke kriške i poslužite dok je vruće.
Možete poslužiti uz pomfrit, pečeni krompir ili pire.
Prijatno!