ZAJEDNIČKI KORACI

Vranić se sastao sa Spahićem i Baltićem: Radit ćemo u interesu građana

Na ovom sastanku definirani su i zajednički koraci koji se tiču reforme zdravstvenog sistema

Vranić, Baltić i Spahić. FB

A. O.

16.11.2022

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić danas je održao sastanak sa generalnim direktor Doma zdravlja KS doc. dr. Abelom Baltićem i predsjednikom Upravnog odbora ove ustanove dr. sci. Ademirom Spahićem.

Sastanak je održan u prostorijama JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Kako je istakao Vranić, razgovaralo se o iznalaženju najboljih rješenja za poboljšanje rada ove ustanove.


Unaprijeđene prava pacijenata

- Osluškujući potrebe svakog korisnika usluga, složili smo se o problemima i nedostacima u ovoj ustanovi i koracima koje je potrebno napraviti kako bi se oni otklonili - poručio je Vranić. 

Istaknuto je kako će se raditi na unapređenju prava pacijenata, kroz sistem žalbi ili ankete o njihovom zadovoljstvu i efikasno i pravoremeno će se reagovati na njihove primjedbe.


Interes građana

- Slušamo i radimo u interesu naših građana. Nastavljamo sa koracima koji će unaprijediti zdravstvo u Kantonu Sarajevo. Zdravlje naših građana nam je uvijek na prvom mjestu - poručio je ministar. 

Na ovom sastanku definirani su i zajednički koraci koji se tiču reforme zdravstvenog sistema, sa ciljem osiguravanja najkvalitetnije moguće zdravstvene usluge za građane, ali i boljih uslova rada zdravstvenih radnika, dodao je on. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.