SRAMOTNO

SDA i HDZ glasali protiv da se Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" izdvoji 5 ili više miliona KM

SBB i ministar Aljoša Čampara glasali su "za", vrlo je nekorektno prema građanima i pacijentima iz Kantona Sarajevo da se izostavljaju iz finansiranja, kaže Đapo

Đapo: Nejasni su kriteriji prema kojima se novac raspodjeljivao. Avaz

Piše: A. Na.

24.3.2022

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH raspravljano je o raspodjeli pomoći zdravstvenim ustanovama.

Nakon što je prošlog mjeseca Vlada utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u FBiH, na osnovu kojeg će se u naredne tri godine bolnicama izdvojiti 225 miliona maraka, danas je raspravljano o amandmanu da se Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, koja je nepravedno izostavljena iz finansiranja, izdvoji 5.000.000 KM.


Vrlo nekorektno

Međutim, kako je za “Dnevni avaz” kazala federalna ministrica Edita Đapo, SDA i HDZ glasali su protiv da se sarajevskoj Općoj bolnici izdvoji 5.000.000 KM.

- SBB i minister Aljoša Čampara glasali su "za". Vrlo je nekorektno prema građanima i pacijentima iz Kantona Sarajevo da se izostavljaju iz finansiranja. Nama je potpuno nejasno zašto se to radi. Također, nejasni su i kriteriji prema kojima se novac raspodjeljivao – kazala je Đapo.




Ispraviti nepravdu

Prema njenim riječima, iako su SDA i HDZ na Vladi odbili amandman, SBB će putem svojih zastupnika i delegata u Parlamentu FBiH uputiti amandman da se ispravi nepravda prema Općoj bolnici i da se izdvoji 5.000.000 KM ili više.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.