MANIFESTACIJE

Takmičenje u brzom jedenju graha na Grbavici: Rus slavio ispred svih

Popularni voditelj Almir Čehajić Batko našao se u ulozi moderatora takmičenja te je, prema odluci žirija, dodijelio nagradu pobjedniku Damiru Perhotu, predstavniku Rusije

Avaz.ba

N. Aj.

16.1.2019

Međunarodno takmičenje u jedenju graha je manifestacija pod nazivom "Military beans" koja je organizirana danas u Sarajevu.

U ugostiteljskom objektu "Bosanski burek", koji se nalazi na stadionu Grbavica, predstavnici nekoliko država, među kojima su Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Rusija, Kamerun, Kina, Sjedinjene Američke Države, takmičili su se za prestižnu nagradu "Super beans".

Popularni voditelj Almir Čehajić Batko našao se u ulozi moderatora takmičenja te je, prema odluci žirija, dodijelio nagradu pobjedniku Damiru Perhotu, predstavniku Rusije. 

Neke od muzičkih zvijezda poput Mladena Vojičića Tife, Omara Mehmedbašića, Nazifa Gljive bile su prisutne na ovoj manifestaciji te su probali vojnički grah koji je pravljen prema specijalnom receptu. Također, specijalni grah je probao i Amar Osim, trener FK Željezničar.

Iako je bilo najavljeno da će prisustvovati i legendarni Goran Bregović Brega, ovaj muzičar svjetskog glasa zbog zdravstvenih problema nije uspio doći. Ali se prijateljima, kolegama i takmičarima obratio putem videoporuke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.