TRAJNA USPOMENA

Fotografkinja koja trudnice pretvara u princeze iz bajki

Pogledajte sjajne fotografije trudnica koje su obučene kao ženski likovi iz popularnih filmova

Dnevni avaz
trudnica - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
E. Ag.

14.2.2023

Vanesa Firme je fotografkinja iz Brazila koja se specijalizirala za fotografiranje trudnica. Međutim, pored uobičajenih slika trudnica u poodmakloj trudnoći, jedan set njenih fotografija posebno privlači pažnju.

Naime, Vanesa je došla na ideju da svoje modele pretvori u princeze iz bajki, kada joj je jedna klijentkinja rekla da očekuje djevojčicu i da će joj dati ime Bela, što je podsjetilo na lik iz animiranog filma „Ljepotica i zver“. Tada joj je predložila da obuče prepoznatljivu žutu haljinu, a onda su se redale i nove ideje: Snežana, Pepeljuga, Arijel i druge.

Pravi uspomene za cijeli život. Printscreen/Instagram

Likovi iz filmova

Osim likova iz bajki, Vanesa je eksperimentirala i sa ženskim likovima iz popularnih filmova, kao Vivijan iz čuvenog ostvarenja „Zgodna žena“.

- Ovdje se ne radi samo o čarobnim fotografijama, već i o želji da žene nikad ne zaborave trudnoću te da na trenutak odlutaju od stvarnih briga koje imaju dok su u drugom stanju - izjavila je Vanesa.

Trudnice biraju svoje uloge. Printscreen/Instagram

Ne zaboravlja ni tate

Na nekim fotografijama se nalaze i očevi koji su se preobukli u muške likove, a bilo je i situacija da su „priče“ dobile nastavak, pa je Vanesa naknadno fotografirala i njihovu novorođenčad.

I očevi dobiju svoju ulogu. Printscreen/Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.