S DINOM SARIJOM

Neno Cooks u AVAZOVOM PODCASTU: "Od ušteđevine sam napravio kuhinju, a mama mi je u tome pomogla"

Kao i kod mnogih, počeci su bili teški, Neno ni kuhinju potrebnu nije imao, ali malo po malo uspio je i to

Dino Sarija i Neno Svjetlanović. N. Šaljić

Avaz.ba

31.1.2024

Talentirani bh. glumac Dino Sarija ugostio je u AVAZOVOM PODCASTU  Nenu Svjetlanovića, sigurno najkarizmatičnijeg spremača ukusnih jela na javnoj sceni koji sebe zove “pro kuhar”, a znate ga pod Instagram imenom Neno Cooks.

Neno je otkrio kako je došao u Sarajevu, naglasivši da je došao studirati režiju, ali da s tim zbog brojnih razloga nije imao sreće. 

- Kako sam čuo u Sarajevu nije dovoljno da imaš želju, nego neka djela iza sebe ili ne znam ni ja nekog da ti je ne znam stari već glumac koji tebe malo obuči tome ili režiser ili šta već toj industriji uglavnom. Moje jedino iskustvo s tom umjetnosti je bilo što sam otišao da glumim u pozorištu. 

U Zenici sam imao nekoga ko će me ovako dovesti odmah direkt u pozorište da se oprobam znaš i ono to je meni bilo kul jer ja sam u to vrijeme gledao Džeki Čena (Jackie Chan), Žan Klod Van Dama (Jean Claude Van Damme) i tako i vidiš njih i kažeš hoću i ja - kazao je Svjetlanović.

Sa snimanja podcasta. Avaz

Kao i kod mnogih, počeci su bili teški, Neno ni kuhinju potrebnu nije imao, ali malo po malo uspio je i to. Mada, njegova majka može pokupiti mnogo zasluga za to. 

- Znao sam ja da ima caka, ali opet izvodivo je, što da ne, prije Zagreba sam živio i u garsonjeri, imao sam tu rernu dvije ringle, malu površinu, malu kuhinjicu tu nema šanse da snimaš. I otišao sam u Zagreb, vratio se i onda sam izlazio, hodao, ponovo doživljavao svoj grad. 

I od te ušteđevine padale su mi na pamet razne glupost, kupit sebi auto, i kaže meni mama "nemoj biti seljak sine, živiš tamo, uzmi sebi stan, prodaj taj". I u toj svoj priči spomenu "možda ćeš imati svoju kuhinju veliku.

Moći ćeš sam sebi napraviti kuhinju". Oni meni tu ubace bubicu i mi to krenemo gledati - kazao je o Neno Cooks o svojim počecima, pa nastavio:

- Eto, ispostavi se da je u to vrijeme najbolje uzeti stan koji je prazan, nov i da ću ja sebi napraviti kuhinju i odlučim se za taj potez. Od očuha prijatelj mi je radio kuhinju. Ja sam odmah u glavi gledao da ta kuhinja bude adekvatna za snimanje.

Ja sam onu kvarcnu ploču što je naprijed htio da izvučem skoro da ja se moram provlačiti, prolaziti, a on je mene čudno gledao šta god je hoću, rekoh, eto, ako pretjerujem, okej, poslušat ću te, hajde da bude po mom. Onda sam ja to napravio tu ploču, napravio sam bukvalno da bude nešto kao Bebišov studio za sirotinju, da bude dovoljno meni da imam karmeru naprijed da mogu raditi takav stil klipa - kazao je o popularni Neno Cooks.

Najzanimljivije dijelove emisije gledajte na društvenim mrežama "Dnevnog avaza", a poslušajte i na aplikacijama: Spotify, SoundCloud, Deezer, Patreon, Apple Podcasts, Google Podcasts.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.