LJEPOTA I NJEGA

Novi tretmani za kožu bez bora i pora

"Zdravlje u kući"

19.4.2018

Estetska dermatologija je jedna od grana medicine koja se najbrže razvija I nove, unaprijeđene tehnologije polako stižu i do nas. Široka lepeza tretmana pruža mogućnost da se svakoj osobi individualno prilagodi tretman ovisno o tome što ona želi. Kombinacijom tretmana mogu se u vrlo kratkom roku postići značajni rezultati.

Novo među laserima

Jedan od najmodernijih tehnoloških postupaka u estetskoj dermatologiji je „Femi Tight“, neagresivan tretman koji predstavlja jednu od najvećih novosti u svijetu pomlađivanja kože laserima.

Laser CO2 daje jako dobre rezultate ali zahtjeva dug oporavak i nosi brojne komplikacije jer u cijelosti oštećuje površinu kože. Da bi se dobili dobri rezultati i skratilo vrijeme oporavka te izbjegle komplikacije stvoren je frakcijski CO2 laser. Ovaj laser radi mikroskopska oštećenja ispod kože, zbog čega nije agresivan.

Zadnja faza razvoja CO2 lasera je tzv. „Femi Tight“ kojim se koža nimalo ne oštećuje već se toplina koristi u svrhu zagrijavanja potkožnog tkiva, što ima jak efekt pomlađivanja, stvaranja novog kolagena i učvršćivanja kože.

 Korištenje radio-valova

Još jedan uređaj predstavlja novost u estetskoj dermatologiji - „THERMI RF“.

Thermi RF je uređaj koji koji koristi radio valove u svrhu oblikovanja lica i tijela, te spada u posebnu kategoriju minimalno invazivnog uređaja.

On kombinira tretman liposukcije i neinvazivnih tretmana oblikovanja i zatezanja kože i tijela, a daje rezultate invazivnih tretmana kao što su operacija i liposukcija.

Uređaj koji istovremeno kombinira radio valove i ultrazvučnu energiju u svrhu pomlađivanja i oblikovanja lica, vrata i dekoltea je MED CONTOUR MULTIPOWER FACE LIFTING.

Zagrijavanje tkiva

On je kombinacija raznih oblika energije koje se istovremeno koriste. Zato je ovo najefikasniji neinvazivni uređaj koji daje rezultate poput agresivnijih tretmana. Cilj tretmana je postepeno i kontrolirano zagrijavanje tkiva, u prvom redu kolagena.

Svaki tretman pomlađivanja temelji se na oštećenju kolagena, što potiče razvoj novog kolagena uz jačanje postojećeg. Kombinacija ultrazvučne energije i radio valova se dopunjava te znatno povećava efekt pomlađivanja, razvoja novog kolagena, potiče razvoj metabolizma ćelija, detoksicira ćelija da bi bolje funkcionirale, te jača cirkulaciju uz jak efekt prevencije starenja.

Najnoviji peeling

TR peeling je najnoviji peeling koji je najveće otkriće među peelinzima, jer ne oštećuje kožu, a ima odlične rezultate bez potrebe perioda oporavka. Tretman je bezbolan i pogodan za sve tipove kože.

Ovo je jedini peeling koji se može raditi ljeti. Služi za pomlađivanje lica, smanjivanja pora i bora uz druge nepravilnosti lica. Ima izrazito jak anti ageing učinak te se savjetuje kao prevencija starenju.

Preporučuje se za ublažavanje pigmentacija lica. Rezultati se vide odmah. Jako dobro djeluje kod masne kože i akni. Tokom tretmana moguće je osjetiti blaže peckanje.

Nakon tretmana nema crvenila, samo lice može biti nekoliko dana suho, te se treba češće mazati hidratantnim kremama. Potreban je jedan tretman, a ako je potrebno može se ponavljati. Koža odmah nakon tretmana bude svježa, meka i glatka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.